Aava Hotel Whistler

An extensive renovation and comprehensive building envelope remediation was done for this full-service 96,500 sq.ft. hotel in the main hub of Whistler BC.
Project Type
Restoration
Location
4005 Whistler Way, Whistler, BC
Share this project

Surrounded by magnificent mountain views, the hotel’s spacious facilities accommodate business and destination travelers. The 185-suite hotel has meeting space for one hundred twenty participants, a fitness centre, sauna, sun deck with heated outdoor pool, and hot tub.

Renovations for AAVA included new roofing and added roof overhangs; new stucco and fibre-cement cladding; window replacement; waterproof membrane replacement at the suspended slab over the parkade; heavy timber structures such as the porte cochere; and a new landscape design.

NSDA Architects’ service also included upgrades to all existing facilities, including the 5,740 sq.ft. on-site White Spot restaurant that Aava’s guests can access through an underground tunnel from the hotel.