The Jervis – Elegant Concrete

Residential Vancouver West End

Construction progress on The Jervis has been considerable and steady. No amount of Vancouver rain can hinder this project from reaching new heights.

The overall form for The Jervis is one that is familiar to the West End; a simple and elegant concrete 19 storey tower frame composition, together with a more complex and finely grained, pedestrian-scaled 3-storey podium expression. The tower component has 63 market housing units, while the podium is comprised of 28 affordable, city owned social housing units, with a small commercial retail shop on the corner.

On site amenities for the market housing include exceptionally large balconies and a roof terrace for each penthouse. In addition, a large amenity room off main entrance lobby connects to a common outdoor amenity area. Amenity areas for the social housing include a large grade level landscaped outdoor amenity space to the southwest, complemented by a large indoor amenity space adjacent to it.

The intent of the landscape design is two-fold; provide residents with a highly livable environment and root the building in its surroundings with a high quality public realm treatment.